Mans de Sant

Errors a l’hora de fer exercici físic

A vegades ens excedim amb la dosi d’exercici, volent fer massa de cop, i aquí és quan poden aparèixer sobrecàrregues o tendinopaties, perquè intentem provar-ho tot. Fem errors a l’hora de fer exercici físic. Els fisioterapeutes podem evitar a cometre aquests errors amb consells de fisioteràpia.

Està bé voler provar diferents activitats, però és important començar amb aquelles de baix nivell, on controls els moviments i no anyades una càrrega extra. A partir d’aquí, pots anar progressant.

La motivació és important, però també pot portar-nos a cometre errors, com establir metes poc realistes, com voler recuperar un pes específic en només tres setmanes.

Això no és assolible ni saludable. Voler fer canvis bruscos en el cos, especialment en relació al pes, no funciona.

És fonamental recordar que cada persona té necessitats diferents quan es tracta d’exercici, per la qual cosa és un procés molt personal.

Activitats més aconsellades per a reprendre l’exercici físic

Les activitats aquàtiques són ideals per a començar o reprendre l’exercici després de les vacances, si el gimnàs les ofereix.

Aquestes activitats tenen un impacte i velocitat baixos, la qual cosa permet un control més segur i gradual.

Altres opcions recomanables per als qui mai han fet exercici són les gimnàstiques suaus o cos-ment, com a pilates i ioga.

Aquestes activitats no afegeixen càrrega addicional, són lentes i requereixen atenció als moviments, la qual cosa les fa més adequades per a principiants.

Articles recents

Ves al contingut